ראשי › פורומים › לימודי חשבונאות › לימודי חשבונאות באוניברסיטה הפתוחה
- This topic has 5 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 10 years, 1 month by
אלמוני.
-
מאתתגובות
-
Anonymous
saidשלום, אני מתלבט אם ללמוד חשבונאות באוניברסיטה הפתוחה או במכללה באזור המרכז. האם זה נכון שלימודים באוניברסיטה הפתוחה יותר קשים מאשר במכללה ? מי שלומד באוניברסיטה הפתוחה שיענה בבקשה. כמו כן, איך האוניברסיטה הפתוחה נחשבת מול המכללה למנהל ? האם העובדה שזו אוניברסיטה משמעותית לקבלה להתמחות בראיית חשבון ?
Anonymous
saidגילי שלום, אני לא ממליץ לך ללמוד שם, אני מתמחה במשרד השייך ל – BIG 4, אני לא מכיר מישהו שלמד באוניברסיטה הפתוחה אצלנו בעוד שאני מכיר לא מעט אנשים שלמדו במכללות שונות, לדוגמה המכללה למנהל בראשון, מכללת רופין ועוד. אני לא יודע איך החוג לחשבונאות באוניברסיטה הפתוחה וכנראה שגם המשרדים לא. בעיקרון בתחום של חשבונאות חשוב אם מכירים את מוסד הלימודים שלך ואז אתה יכול להתקבל להתמחות במה שנקרא ה – BIG 4 שזה משרדי רואי חשבון גדולים אשר ההתמחות בהם נחשבת טובה לרזומה שלך.
Anonymous
saidהמשרדים הגדולים לא מכירים באוניברסיטה הפתוחה כמו ביתר האוניברסיטאות ויוצא שאתה גם לומד יותר קשה וגם בסוף לא קוראים לך לראיון ב – BIG 4. זה לא בסדר !
Anonymous
saidאני מכיר מישהי שלמדה באוניברסיטה הפתוחה ועובדת איתי במשרד, יש לאוניברסיטה בעיה של מיתוג כי בעיקרון אתה לומד יותר קשה באוניברסיטה הפתוחה למרות שבסופו של דבר הסטודנטים שם לומדים במכללות שמעניקות תואר של האוניברסיטה הפתוחה ולא ממש בפתוחה. בכל מקרה ראיית חשבון לדעתי עדיף ללמוד באוניברסיטה רגילה גם בגלל העומס הרב בתואר שלא נראה לי מתאים לסגנון של למשוך את הלימודים כמו שאני יודע שעושים באוניברסיטה הפתוחה.
אלמוני
saidהיי, אני מסיים את התואר בפתוחה, השיקולים ללמוד בפתוחה הם בעיקר שיקולי עבודה תוך כדי הלימודים ומרחקים (שנתיים הראשונות אפשר ללמוד כמעט בכל מקום בארץ). הלכתי לפתוחה כי הייתי חייב לעבוד במשרה מלאה (שיקול כספי). אם היה לי מספיק כסף הייתי הולך למכללה למנהל או לבינתחומי או לרופין מאחר ולימודים בפתוחה תובעניים ביותר ויש לא מעט סכנות בדרך כמו למשל "מריחת התואר" שזה קורה ללא מעט לומדים בפתוחה (בכל התחומים), יש כאלה שלומדים 7-8 שנים, בד"כ אלה אנשים עובדים במשרה מלאה. כמו כן, הסיבה שהלימודים נמרחים גורמת לכך שלאנשים קשה להשקיע על מנת להוציא ציונים גבוהים וחלקם חושבים רק לעבור את המבחן.
תואר בפתוחה לוקח בין 4-6 שנים אם אתה עובד ו3.5 שנים אם אתה רק לומד. לימודים קשים מאוד. הספרים מעולים אך זה לא מספיק כי מהבחנים בסוף התואר כל כך מסובכים שאף ספר לא יכין אותך אליהם ולכן חייבים להגיע למפגשים ומכאן מצטמצם ההבדל בין או"פ למכללה . כמו כן, יש שנה נוספת – שנת השלמה , לא אקדמית, עולה 22.000 ש"ח, תוך כדי שנה הזו אתה חייב להיות בשיעורים (יומיים בשבוע) אחרת לא תהיה מעודכן לגבי השינויים בתקינה החשבונאית.
בקיצור מחכות לך בערך 5-6 שנים קשות אם אתה רוצה להיות רו"ח.
לגבי היתרונות של או"פ – יש אווירה סטודנטיאלית וממש כיף להגיע למפגשים, כמו כן במסלול בחשבונאות אחרי שנה ראשונה אתה כבר מכיר את רוב הסטודנטים. יש לאו"פ מערך תמיכה מעולה באינטרנט, שכר לימוד אוניברסיטאי.
לגבי התמחות – אני אישית מכיר 3 סטודנטים של או"פ שמתמחים בביג 4 , יחד עם זאת אני מכיר גם סטודנטים ממכללה למנהל בשנה ד' שטרם מצאו התמחות. אני מסכים שאו"פ חייבת להשקיע יותר במיתוג שלה בתחום כי אחרת היא לא תשרוד בטווח ארוך מול כל המכללות שפותחות מסלול בחשבונאות כמו פטריות אחרי הגשם (ספיר, שערי משפט וכו').
המלצה שלי אם יש לך מספיק משאבים ללמוד במכללה – לך על זה.אלמוני
saidבמשפט אחד: אם אתה לא יכולרוצה להתקבל לאוניברסיטה רגילה, ויכול להרשות לעצמך ללמוד במכללה למנהל, לך על זה בלי לחשוב פעמיים.
המסלול בפתוחה לא מוכר על ידי המשרדים הגדולים כמו המסלולים באוניברסיאות הרגילות,ובמכללות ה"נחשבות", וגם אין לאוניברסיטה הפתוחה את הקשרים אשר יש למוסדות, ובמיוחד למכללה למנהל במשרדים הגדולים.
למה לך לעבוד קשה יותר בשביל משיהו ששווה פחות? חבל.
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.